Hyvinvointi

Kuka meistä ei haluaisi lisätä omaa hyvinvointiaan? Kiireinen arki, stressi ja vaativat tilanteet voivat helposti viedä meitä mennessään, mutta onneksi on olemassa keinoja, joilla voimme parantaa kokonaishyvinvointiamme. Syksy oli hyvin kiireinen, niin kuin monelle ruuhkavuosia elävälle. Keväällä valon määrä lisääntyy joka ainakin minulle antaa lisää energiaa.

  1. Aamut:
    Aamun hiljainen hetki, kahvikupposen ääressä ja koiran lenkittäminen kuuluvat aamurutiineihini, jotka koen itselleni toimivimmiksi. Jos tämä aamun rauhallinen hetki ei toteudu tuntuu että kiire on läsnä aamusta alkaen.


  2. Liiku säännöllisesti:
    Liikunta ei ainoastaan tee hyvää fyysiselle terveydelle, vaan se vaikuttaa myös mielialaan. Tärkeintä on löytää tapa, joka tuo iloa ja energiaa päiviin. Minulle kävelylenkit luonnossa, musiikkia kuunnellen ovat mieluisampia. Pitää muistaa, että huono sää on vain pukeutumiskysymys.


  3. Ravinto ja nesteytys:
    Terveellinen ruokavalio ja riittävä nesteytys. Pienet muutokset, kuten vedenjuonnin lisääminen ja värikkäiden kasvisten lisääminen ruokavalioon, voi tehdä suuren eron energiatasoihin. Itse olen tietoisesti pyrkinyt vähentämään kahvinjuontia ja lisäämään tilalle veden.



  4. Lepoon panostaminen:
    Unen laatu vaikuttaa suoraan hyvinvointiimme. Pyrin nukkumaan riittävästi. Pidän kiinni säännöllisestä unirytmistä joka onkin helppoa säännöllisen päivätyön vuoksi. Usein iltaisin selaan puhelintani, minkä käyttöä minun tulisi vähentää, varsinkin iltaisin.


  5. Sosiaaliset suhteet:
    Ihmissuhteet ovat tärkeä osa hyvinvointia. Ajan viettäminen perheen, ystävien ja muiden läheisten kanssa tuo paljon iloa elämään. Olen tänä vuonna viettänyt enemmän aikaa ystävieni kanssa, jotka ovat ruuhkavuosien aikana jääneet hieman taka-alalla. Tämä on kannattanut. Olen päässyt tekemään ikimuistoisa reissuja ja saanut kokemuksia, jotka ovat antaneet virtaa myös muuhun arkeen.


  1. Oppiminen ja henkiset haasteet:
    Henkinen hyvinvointi saa lisäpotkua uusien asioiden oppimisesta ja henkisistä haasteista. Kokeile uutta harrastusta, lue kiinnostavia kirjoja tai haasta itseäsi löytämään uusia näkökulmia elämään. Minulle opiskelu tuo kaipaamaani virkistystä elämään, ettei työ muutu liian rutiiniksi. Tämän vuoden harrastukseni on neulominen. Neulomisessa näen suoraan käden jälkeni ja toivottavasti saan aikaiseksi myös lapsille lapasia tai sukkia lämmittämään pakkasilla.


  1. Ajanhallinta ja priorisointi:
    Opettele hallitsemaan aikaasi ja priorisoimaan tehtäviäsi. Pienet askeleet ajanhallinnassa voivat vähentää stressiä ja antaa sinulle enemmän tilaa nauttia elämästä. Sorrun usein liian optimiseen ajankäyttöön. Esimerkiksi esseen kirjoittamiselle varaan aivan liian vähän aikaa.


Mitkä asiat tuovat sinulle hyvinvointia?

 

Kommentit